Vader op bezoek! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Emma Verkaik - WaarBenJij.nu Vader op bezoek! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Emma Verkaik - WaarBenJij.nu

Vader op bezoek!

Door: Emma Verkaik

Blijf op de hoogte en volg Emma

22 April 2014 | Australië, Sydney

Dag lieve mensen,

Hier ben ik weer, hoor. Na een aantal rustige werk weken hier op kantoor en lekkere ontspannen weekenden was het dan eindelijk bijna 12 april. De dag dat mijn vader aan zal komen in Sydney.

Na een leuke vrijdag avond stappen met een oud vriendinnetje Paulette, ben ik de avond daarna rond een uur of zeven naar het vliegveld gegaan om mijn vader op te halen. Ik was er al anderhalf uur te vroeg, dus ik heb een ballon gekocht en een koffie gedronken. Toen hij eindelijk door de poorten van het vliegveld liep, was het natuurlijk super gaaf om hem hier aan de andere kant van de wereld te verwelkomen. Erg gaaf!

Die avond zijn we vrijwel gelijk naar het appartement gegaan waar mijn vader zal gaan verbijven voor de komende 10 dagen. Je bent natuurlijk super moe. Ik was al eerder naar het appartement gegaan om boodschappen neer te zetten zodat we gewoon een broodje konden maken en snel naar bed kon gaan.

De volgende dag, zondag 13 april, zijn we natuurlijk als eerste naar Circular Quay gegaan. Daar is het Opera House en de Harbour Bridge. Geweldig natuurlijk om daar met je vader te staan. Na een paar uur daar rondgelopen te hebben zijn we naar The Rocks gegaan. Dit is de wijk waar vroeger de gevangenen uit de UK aankwamen om vervolgens hun leven te beginnen in Australie. Heel erg leuke wijk!

Helaas was het weer op zondag en maandag niet erg goed. Het was een beetje regenachtig en op zondag zag het eruit dat het de hele week zo zou blijven. Toch zijn we op maandag even naar het strand gegaan, Bondi Beach natuurlijk, om het even te laten zien. Verder zijn we die dag nog verder met de Sight Seeing tour gegaan, om Sydney te laten zien.

Dinsdag ochtend had ik als verassing een tour door Sydney Cricket Ground geregeld, en dat was helemaal geweldig. Erg gaaf om daar te staan. Ook mochten we op het veld zelf staan, wat eigenlijk bij andere clubs nooit mag. Verder hebben we ook een rondleiding gekregen door het Allianz Stadion. Hier kunnen 80.000 mensen in en is niet normaal groot.

Na de tour zijn we gaan wandelen door de Botanical Gardens en hebben we rustig aan gedaan. Vervolgens zijn we thuis gaan koken. Woensdag moest ik helaas werken, maar mijn vader heeft het Engelse Royal Couple gezien! Die waren hier op tour door Australie. Mijn vader heeft Kate gezien, wat natuurlijk super gaaf is. In de avond zijn we lekker uit eten gegaan en hebben we rustig aan gedaan, want de jetlag van mijn vader was natuurlijk nog wel aanwezig.

Op donderdag ochtend zijn we naar China Town gegaan. In Sydney zijn ontzettend veel Aziaten, en dus is China Town ook aardig populair hier. Vervolgens zijn we naar de Chinese Gardens of Friendship gelopen, waar we Chinese thee hebben gedronken. Dit is een tuin waar ik al eerder ben geweest, maar wat een must-see is als je naar Sydney gaat. Er komen twee werelden bij elkaar, want in de tuin zelf is het super rustig en zen, terwijl als je de muren uitloopt je in het hart van Sydney staat. Daarna moest ik gewoon werken, dus toen is mijn vader weer naar Circular Quay gegaan en heeft daar ontspannen op terrasjes gezeten.

Op Goede Vrijdag was ik natuurlijk gewoon vrij, maar Sydney hadden we nu wel een beetje gezien en dus zijn we naar een super gave rugby wedstrijd gegaan. Wat een ervaring zeg! De aussies die naast ons zaten hadden het uitgelegd, maar wij vonden het toch meer lijken op een stel mannen die aan het vechten waren. In dat stadion konden ook 80.000 man, en het zat bijna vol. De sfeer in het stadion is onbeschrijvelijk, zo ontzettend gaaf.

In het weekend zijn we naar Manly gegaan, een half uur met de boot van Sydney vandaan. Dit is echt een klein dorpje wat het ultieme vakantie gevoel geeft, met alleen maar survende mensen om je heen. Hier hebben we naar een surf wedstrijd gekeken en daarna hebben we op de Boulevard ergens wat gedronken. Aan het einde van de dag ben ik met mijn vader naar mijn stage kantoor geweest, want natuurlijk, dat moet hij ook zien! En ja, je leest het goed: op zaterdag is ons kantoor ook gewoon open! Erg leuk om mijn vader het kantoor te laten zien en natuurlijk mijn werkplek.

Later in de avond zijn we naar de bioscoop gegaan, naar de film Noah. Officieel de slechtste film gemaakt in de afgelopen 300 jaar, maar het is wel erg gezellig geweest.

Op zondag zijn we lekker naar het strand gegaan en hebben we daarna bij Circular Quay italiaans gegeten. Want, het weer was vanaf dinsdag al helemaal top. 25 graden en geen wolkje aan de lucht. Daar hebben we wel echt geluk mee, want volgens de locals is het vooral erg regenachtig in April.

Helaas was maandag alweer de laatste dag voor mijn vader, en dus hebben we de touristische dingetjes allemaal weer eens gedaan. Lekker met de boot naar Darling Harbour, daar lunchen en gewoon lekker rustig aan gedaan.

Op dinsdag ben ik met mijn vader lekker gaan ontbijten bij het tentje waar we elke dag hadden ontbeten en vervolgens heb ik hem afgezet op het International Airport. Wel erg raar om dan je vader gedag te zeggen, en ik vond het ook best een beetje moeilijk.

Gelukkig heb ik een top tijd gehad met hem en ben ik weer heel wat ervaringen rijker! Super gaaf om je familie hier te laten zien hoe je leeft.

Nu zit ik weer op mijn werk, en is het echte leven weer begonnen... Voor drie hele dagen, want dan ben ik alweer twee weken vrij en dan ga ik de East Coast reizen! Super veel zin in. Twee weken lang met drie andere huisgenootjes 2500 KM afleggen, met de mooiste plekken op aarde als slaap plek. Heel veel zin in!

Dag lieve mensen, en alweer tot over 2.5 maanden!

XXXXXX

• 25 April 2014 - 09:46

E.savidis:

Hoi lieve Em,

Gisteren jouw vader gesproken en hij was vol verhalen over jou
    en Australie. Geweldig, wat een avontuur voor jullie beiden.
    Geniet van jouw aankomende vakantie en doe wel voorzichtig,
    alsjeblieft!
    Dikke kus van Els.